Dr Ai Fen dyshohet se është rrëmbyer pas veprimit që kishte bërë në fillim të përhapjes së koronavirusit në Kinë.

Një mjeke nga Wuhan që ishte ndër të parat që paralajmëroi mjekët e tjerë për përhapjen e koronavirusit është zhdukur duke shkaktuar shqetësime se ajo është rrëmbyer, raporton “Daily Mail”, transmeton lajmi.net.

Dr Ai Fen tha që ajo u përball me ‘qortim të paparë, jashtëzakonisht të ashpër’ nga zyrtarët në Spitalin Qendror Wuhan pasi ajo ndau një fotografi të një raporti pacientësh të etiketuar ‘SARS coronavirus’.

Imazhi u qarkullua gjerësisht dhe bëri rrugën e tij për Li Wenliang i cili ngriti alarmin për gabimin, i cili ka vrarë më shumë se 41,000 njerëz në të gjithë botën.

Dr Li u qortua nga autoritetet për ‘shpërndarje të paligjshme të informacionit në internet’.

Dr Ai dha një intervistë për një revistë kineze duke kritikuar menaxhmentin e spitalit për hedhjen poshtë të paralajmërimeve të hershme të koronavirusit, por që nuk është parë që nga ajo kohë, raportoi 60 Minuta Australia.

By I ZH

Leave a Reply