Vaksina për koronavirusin nuk mund të prodhohet deri në fund të këtij viti. Procesi për secilën vaksinë është afatgjatë dhe edhe me përshpejtim maksimal, kërkon të paktën 12 deri në 18 muaj, ku më pas vijojnë  disa faza të testimit para klinik, tha Dr. Vladimir Mikiç .

“Sipas asaj që dimë deri më tani, në kohën më të shpejtë të mundshme, rreth një viti dhe një viti e gjysmë do të ishte periudha kur mund të prodhohet”, tha epidemiologu, Mikiç  duke u përgjigjur në pyetjen se kur mund të presim një vaksinë për virusin korona.

By I ZH

Leave a Reply