Dronët e ushtrisë kroate po ndihmojnë për të përcaktuar dëmin e shkaktuar nga tërmeti i fortë që goditi Zagrebin më 22 Mars dhe shkaktoi dëme të mëdha pronash. Një raport i detajuar mbi gjendjen e ndërtesave në qytet është bërë duke përdorur materiale të regjistruar.

Gati dy javë pas tërmetit të fortë në Zagreb, dëmi është përcaktuar dhe qyteti po aktivizon dronët. Videot u krahasuan me imazhet satelitore para dhe pas tërmetit, njoftoi televizioni kroat.

“Duke mbivendosur shtresën e ndërtesave të dëmtuara dhe modelin e adresave, ne mund të marrim shumë lehtë një përmbledhje hapësinore, që do të thotë një katalog hapësinor i të gjitha dëmtimeve në qytetin e Zagrebit”, tha për HTV nënkolonel, Filip Pojak i divizionit GEOINT.

Për këtë shfaqje, dronët fluturuan për orë të tëra, duke regjistruar mbi 200 gigabajt material. /BiMedia/

By I ZH

Leave a Reply