Turqia urdhëroi për banorët e 31 qyteteve, përfshirë Stambollin dhe Ankaranë, të qëndrojnë mbyllur në shtëpitë e tyre për 48 orë duke nisur nga e premtja në mesnatë, në kuadër të masave të reja shtrënguese për të luftuar kundër pandemisë.

Ministria e Brendshme theksoi në një komunikatë se ky urdhër kufizues mbetet në fuqi deri të dielën në mesnatë (21:00 GMT) duke përfshirë këtu Stambollin, kryeqytetin ekonomik dhe kryeqytetin e Turqisë, Ankara.

Ministri i Brendshëm, Suleyman Soylu nënvizoi se kufizimi do të marrë fund të dielën në mesnatë.

“Nuk është e nevojshmë të frikësohemi”, theksoi ai.

Ministri i Shëndetësisë, Fahrettin Koca theksoi dje në një konferencë shtypi se pandemia kishte shkaktuar 1 006 të vdekur në Turqi dhe 4 747 raste të reja ishin diagnostikuar.

COVID-19 ka shkaktuar 98 të vdekur të tjerë në 24 orët e fundit.

Turqia urdhëroi për banorët e 31 qyteteve, përfshirë Stambollin dhe Ankaranë, të qëndrojnë mbyllur në shtëpitë e tyre për 48 orë duke nisur nga e premtja në mesnatë, në kuadër të masave të reja shtrënguese për të luftuar kundër pandemisë.

Ministria e Brendshme theksoi në një komunikatë se ky urdhër kufizues mbetet në fuqi deri të dielën në mesnatë (21:00 GMT) duke përfshirë këtu Stambollin, kryeqytetin ekonomik dhe kryeqytetin e Turqisë, Ankara.

Ministri i Brendshëm, Suleyman Soylu nënvizoi se kufizimi do të marrë fund të dielën në mesnatë.

“Nuk është e nevojshmë të frikësohemi”, theksoi ai.

Ministri i Shëndetësisë, Fahrettin Koca theksoi dje në një konferencë shtypi se pandemia kishte shkaktuar 1 006 të vdekur në Turqi dhe 4 747 raste të reja ishin diagnostikuar.

COVID-19 ka shkaktuar 98 të vdekur të tjerë në 24 orët e fundit.

Më shumë se 300 000 teste janë kryer në këtë vend me 83 milionë banorë, sipas statistikave zyrtare.

Më shumë se 300 000 teste janë kryer në këtë vend me 83 milionë banorë, sipas statistikave zyrtare.

By I ZH

Leave a Reply