Sipas të dhënave të fundit nga Universiteti Johns Hopkins, izolimi për shkak të pandemisë globale të koronavirusit që ka goditur gjithë botën mbarë, ka sjellë një situatë disi të çuditshme në Zelandën e Re. Deri tani të dhënat zyrtare aty raportojnë për vetëm dy raste të vdekjeve.

Zelanda e Re vendosi bllokimin e rreptë muajin e kaluar, prej datës 25 mars, situatë kjo që është vendosur zyrtarisht të zgjasë katër javë, me fokus eliminimin e virusit sa më shumë. Në më pak se dy javë, numri i rasteve të reja të koronavirusit në ditë është zvogëluar në mënyrë të ndjeshme.

Një total prej 65 pacientësh të shëruar është konfirmuar të martën dhe vetëm 54 raste të reja, raportoi The Washington Post. Një person, një grua e moshuar me sëmundje të tjera bashkëshoqëruese ka vdekur nga ky virus.

Mungesa e vdekjeve dhe zvogëlimi i rasteve të reja kanë bërë që disa shtete të thërrasin qeveritë për të hequr kufizimet, por kryeministrja Jacinda Ardern është e vendosur që vendi do të vazhdojë bllokimin për dy cikle të plota 14-ditore të inkubacionit.

By B I

Leave a Reply