Danimarka do të bëjë hapin e parë për të relaksuar kufizimet e vendosura për të luftuar koronavirusin.
Nga e Mërkura, fëmijët e moshës 11 vjeç dhe më të rinj kthehen në shkolla dhe çerdhe, pas një muaji mbyllje.
Është një ndër vendet e para evropiane që synojnë të frenojnë gradualisht bllokimin, ashtu siç ishte një nga të parët që vendosi kufizime.

“Është e rëndësishme që ne nuk e mbajmë Danimarkën të mbyllur për më gjatë seç duhet,” tha Kryeministri Mette Frederiksen, ndërsa ajo njoftoi hapin javën e kaluar, transmeton BiMedia.

Përhapja e koronavirusit duket se është nën kontroll dhe qeveria dëshiron që ekonomia të vazhdojë përsëri.

Por lëvizjet e Danimarkës do të jenë të ngadalta dhe të kujdesshme. Zonja Frederiksen i krahasoi ata me ecjen e një shtrëngimi në këmbë.

“Nëse e hapim përsëri Danimarkën përsëri shpejt, rrezikojmë që infeksionet të rriten shumë shpejt dhe atëherë do të duhet të mbyllemi përsëri,” tha ajo. /BiMedia/

By I ZH

Leave a Reply