Rasti ka ndodhur në Zelandë të Re.

Një burrë në Zelandën e Re është dënuar me tre muaj burg pasi pështyu një polic, sipas një deklarate të Policisë së Zelandës së Re, raporton CNN, transmeton lajmi.net.

Burri u pranua fajtor për sulm të rëndë kundër policisë në një seancë të enjten në Gjykatën e Qarkut në New Plymouth në ishullin e Veriut të vendit.

Megjithëse policia nuk tha qartë se incidenti ishte i lidhur me koronavirus, ata nuk pranuan të shpërthenin në deklaratën e tyre.

“Në mjedisin aktual ne kemi identifikuar pështymën si një rrezik përshkallëzues për zyrtarët e policisë dhe komunitetin dhe nuk do të tolerohet”, thuhet në deklaratë.

Në Zelandën e Re, një person mund të përballet me 14 vjet burg nëse pështyjnë ose kolliten mbi një person tjetër dhe i infektojnë me një sëmundje. 

By I ZH

Leave a Reply