Nëse vendet nxitojnë të heqin kufizimet shumë shpejt, koronavirusi mund të rifillojë dhe ndikimi ekonomik mund të jetë edhe më serioz dhe më i zgjatur, deklaroi drejtori i përgjithshëm i OBSH-së Tedros Adhanom Ghebreyesus në konferencën e zakonshme për COVID-19.

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) mund të rishikojë rekomandimet e saj për përdorimin e maskave, nën dritën e rezultateve të një studimi të ri, sipas të cilit spërklat e lëshuara nga një kollë apo teshtitje mund të ”udhëtojnë” në ajër për distanca shumë më të largëta nga sa mendoni.

Eksperti i sëmundjeve infektive, David Heymann, president i një grupi këshilltarësh të OBSH-së, i tha BBC-së se do të vlerësojë nëse, për të ngadalësuar përhapjen e virusit,  është e nevojshme që më shumë njerëz të veshin maska.

Sipas Akademisë Kombëtare të Shkencave të SHBA, koronavirusi gjithashtu udhëton në ajër edhe me frymën e thjeshtë.

”Virusi SarsCov2 u gjet në mostrat e ajrit të mbledhura më shumë se 1,8 metra larg mes dy pacientëve’, shkruan Akademia Amerikane e Shkencave në një letër drejtuar Shtëpisë së Bardhë, duke e futur veten në një debat që po vazhdon prej disa kohësh.

By I ZH

Leave a Reply