Greqia ka karantifikuar një tjetër kamp migrantësh sot pasi u konfirmua se migranti 53-vjeçar ishte pozitiv me koronavirus, tha ministria e migracionit.

Ai është një afgan që jeton me familjen e tij në kampin Malakasa, së bashku me qindra migrantë të tjerë të paligjshëm dhe azilkërkues.
Sipas Reuters, ai u dërgua në një spital në Athinë, dhe zyrtarët shëndetësorë vazhdojnë të testojnë çdo kontakt me kujdes. Agjensia e shëndetit publik do të punojë për të zbuluar lëvizjen e virusit.

Autoritetet Greke gjithashtu e karantifikuan kampin e migrantëve Ritson dje pasi 20 azilkërkues u testuan pozitivisht me koronavirus.
Kampi Malakasa, 40 km në verilindje të Athinës, do të karantinohet për dy javë. Policia që ruan kampin do të marrë përforcime.

Greqia ishte pika kryesore e hyrjes për më shumë se një milion njerëz gjatë digës së migrantëve 2015/2016. Në të gjithë vendin, rreth 110,000 jetojnë në kampe migrantësh dhe qendra pritjeje, nga të cilat 40,000 kampe janë në pesë ishuj.

Nuk ka raportime për mbingarkesë në kampe të mbipopulluara të ishullit, por organizatat e ndihmës po kërkojnë Athinën të evakuojë njerëzit, pasi ata mund të ishin “të pamundur” për të parandaluar përhapjen e Kvid-19 për shkak të kushteve të vështira në kampe.

Rasti i parë i infeksionit në Greqi u regjistrua në fund të shkurtit. Që atëherë, janë konfirmuar 1,673 raste, dhe gjithsej 68 njerëz kanë vdekur. /BiMedia/

By I ZH

Leave a Reply