Gjithsej 2,207 shtetas maqedonas janë rikthyer në vend që nga 4 prilli, sipas të dhënave nga Ministria e Punëve të Jashtme, e cila organizon kthimin e shtetasve tanë të gjetur jashtë vendit.
Siç njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme në profilin e saj në Facebook, nga 22 mars deri në 4 prill, 5.228 qytetarë maqedonas nga e gjithë bota kanë aplikuar në Qendrën Global Kontaktuese për Shërbimin Konsullor në Situatat e Urgjencës së Ministrisë, të cilët dëshirojnë të kthehen në vend me aeroplan. Nga këto, 2,890 ranë dakord të vendosen në karantinë shtetërore. Shumica e thirrjeve – 93 përqind ose 4,861 – vijnë nga Evropa, dhe 272 thirrje janë regjistruar nga kontinentet jashtë Evropës.
Me kartën e realizuar deri më tani – fluturime nga La Valletta, Zagreb, Ljubljana, Vjena, Basel, Mynih, si dhe dy fluturime nga Berlini dhe Këln / Bon, 1.445 nga qytetarët tanë u kthyen në vend. Përmes tre autobusëve humanitare të autobusëve dhe veturave nga Mali i Zi, Turqia dhe Sllovenia, është siguruar kthimi i 150 qytetarëve tanë. Me ndërmjetësinë e Austrisë dhe Portugalisë, 11 shtetas maqedonas nga Peru janë rikthyer në vend. /BiMedia/

By I ZH

Leave a Reply