Kreu i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, në një konferencë për shtyp, akuzoi kryeministrin Oliver Spasovski se nuk pranoi të vërë në axhendën e qeverisë urdhrin për pagat e propozuara nga partia, transmeton BiMedia.

Në vend, është e nevojshme të testoni shumë më shumë njerëz për të shpëtuar më shumë jetë njerëzore, tha kryetari i VMRO DPMNE-së, Hristijan Mickoski. Ai ankohet se qeveria nuk i ka dëgjuar propozimet e opozitës, dhe si shembull ai vuri në dukje masën për subvencione të kompanive me 50 përqind pagë bruto për një punonjës. Projekt-ordinanca e paraqitur nga ministri i opozitës, i cili parashikon ndihmë shtetërore për kompanitë private për muajt mars, prill dhe maj, nuk ishte në rendin e ditës të një seancën qeveritare.

Mickoski përsëriti sot propozimet për ndihmë ekonomike – transferimin e parave nga privati ​​në fondin e pensionit shtetëror, bonot e thesarit që do të regjistrohen në letra me vlerë, për të realizuar investime kapitale dhe shteti të fillojë shlyerjen nga viti 2021. Udhëheqësi i opozitës thotë se ai është i mërzitur nga urdhri i qeverisë për të paguar punonjësit e SPO në vend që të pajisin personelin mjekësor.

Mickoski kritikoi gjithashtu qeverinë për dhurimin nga Sllovenia, të cilën ata e akuzuan për përhapjen e dezinformatave se ndihma kishte mbërritur me kërkesën e tij. Kryeministri slloven Janez Jansa shkroi në Twitter këtë mëngjes se pajisjet mjekësore ishin dërguar në vend pasi diskutuan situatën në vend me kryetarin e VMRO-së Mickoski.

BiMedia

By I ZH

Leave a Reply