Shërbimi i Transmetimit Publik Hollandez do të organizojë një program të veçantë këtë vit në vend të Eurosong klasik me përfaqësues nga 41 vende. Konkursi i Këngës Eurovision që do të mbahet në Roterdam këtë vit është anuluar për shkak të pandemisë koronavirus, me tifozët e Eurovision që tani shikojnë një shfaqje alternative televizive, që do të thotë të gjithë këngëtarët do të prezantohen në audiencë në Evropë dhe në botë.
Unioni Evropian i Transmetuesve në bashkëpunim me Transmetuesin Publik Hollandez, i cili do të organizonte këtë vit Konkursin e Këngëve në Eurovision, konfirmoi që ata po përgatisin një program të ri që do të transmetohet në 16 maj, në vend të finales së anuluar të Eurosong.
Një program i veçantë i quajtur “Eurovision: Europe Shine A Light” do të mbledhë përfaqësues nga 41 vende, si dhe disa studentë të moshuar të Eurovisionit që do të kryejnë hite të njohura nga Eurovision në vende të njohura në të gjithë Evropën. Më 16 maj do të përpiqemi ta bashkojmë Evropën në një program të vetëm televiziv. Ne i nxisim të gjithë transmetuesit që donin të dërgonin një pjesëmarrës në këtë vit në Eurosong dhe anëtarët e tjerë të EBU që të transmetojnë këtë shfaqje në një frymë uniteti dhe bashkësie, tha shefi ekzekutiv i Eurosong, John Ola Sand. /BiMedia/

 

By I ZH

Leave a Reply