Kina sot vajton mijëra “dëshmorë” të cilët i janë nënshtruar efekteve të koronavirusit, me flamuj gjysmë shtizash në të gjithë vendin dhe heqjen e të gjitha formave të argëtimit. Dita e zisë përkon me fillimin e festës vjetore të Kingming, e njohur gjithashtu si Dita e Paraardhësve, kur miliona kinezë u bëjnë haraç anëtarëve të vdekur të familjeve të tyre.

Në orën 10 të mëngjesit me orën lokale, vendi vëzhgoi një heshtje tre minutëshe për nder të të gjithë atyre që u janë nënshtruar efekteve të koronavirusit, përfshirë mjekët dhe infermierët. Makina, trena dhe anije përfshinin sirena.

Në selinë e qeverisë, Presidenti Xi Jinping dhe krerët e tjerë kinezë u bënë haraç të vdekurve para flamurit kombëtar. Ata mbanin sytha me lule të bardha, që simbolizonin zinë në Kinë, raportojnë media shtetërore.

Sipas statistikave nga Komisioni Shtetëror i Shëndetit, më shumë se 3,300 njerëz kanë vdekur deri më tani në territorin e Kinës nga epidemia e koronavirusit. Epidemia shpërtheu në fund të vitit të kaluar në provincën qendrore të Hubei. /BiMedia/

By I ZH

Leave a Reply