Pandemia e koronavirusit të ri ka shkatuar të paktën 90 000 persona në mbarë botën që nga shfaqja e tij në Kinë në dhjetor.

Më shumë se gjysma e rasteve të vdekjeve janë regjistruar në Itali, Spanjë dhe SHBA, sipas një raporti të lëshuar sot nga burimet zyrtare. në orën 4.30 p.m. GMT.

Në total, janë regjistruar gjithsej 90 938 vdekje për 1 534 426 raste, përfshirë 64 342 në Europë, kontinenti më i prekur nga COVID-19.

Me 18 227 vdekje, Italia është vendi me numrin më të madh të vdekjeve në botë, e ndjekur nga Spanja me 15 238, SHBA me 14 830 dhe Franca me 10 869.

By I ZH

Leave a Reply