Kos, nje filxhan çaj apo leng portokalli, keto duket se janë ushqimet kryesore të vaktit të mëngjesit, por, faktikisht një pjesë e mirë e tyre mund ta dëmtojnnë stomakun bosh në mëngjes.

1-Karamelet.. Ngrënia e tyre në mëngjes rrit ndjeshëm nivelin e sheqerit në sasi të bollshme. Më kalimin e kohës kjo do të shkaktojë diabetin.

2-Kosi dhe nënproduktet e tjera të qumështit..Nëse hani kos kur e keni totalisht stomakun bosh atëherë acidi hidroklorik I formuar në stomak, do të vrasi bakteret laktike. Kështu që përdorimi I nënëprodukteve të qumështit në mëngjes ka pak benefite për trupin tuaj.

3-Dardha.. Fibrat përbërëse të dardhas mund të dëmtojnë membranën mukotike të stomakut nëse jemi ende pa ushqim.

4-Domatet- Bëjnë pjesë te ushqimet e ndaluara në mëngjes pasi kanë një nivel të lartë të acidit tanik I cili rrit ndjeshëm nivelin e aciditetit të stomakut. Kjo gjendje mund të shkaktojë dhe ulcër gastrike.

5- Kastraveci dhe perimet e tjera të gjelbërta..Perimet e gjelbërta janë të pasura me amino acide. Konsumimi I tyre me në stomak bosh do të shkaktonte djegje në zemer, dhembje të muskujve abdominal.

By I ZH

Leave a Reply