Dhjetëra mijëra njerëz janë goditur nga sëmundja në të gjithë botën dhe ekspertët kanë filluar të kuptojnë më shumë rreth simptomave të saj.

Një dhimbje e fytit mund të jetë një shenjë paralajmëruese e një infeksioni koronavirus. Simptomat më të zakonshme janë ethet, lodhja dhe një kollë e thatë, sipas Shërbimi Kombëtar i Shëndetit, raporton “The Sun”, transmeton lajmi.net.

Por disa pacientë gjithashtu mund të kenë një hundë të ndezur, dhimbje të fytit, bllokim të hundës dhe dhembje ose diarre.

Nëse i sëmuri zhvillon një dhimbje të fytit, zakonisht është i butë dhe fillon gradualisht. Në disa raste do të jetë një ftohje e zakonshme, dhe jo Covid-19.

Por këshilla është, nëse filloni të tregoni shenja të të qenit i sëmurë, është më mirë të jesh i sigurt dhe i izoluar.

Çfarë duhet të bëj nëse kam dhimbje të fytit dhe ethe apo kollë?

Nëse jetoni vetëm dhe zhvilloni simptoma, rekomandohet të qëndroni në shtëpi për shtatë ditë pasi të fillojnë simptomat. Nëse jetoni me të tjerët, të gjithë duhet të qëndrojnë në shtëpi dhe të mos largohen për 14 ditë.

Cilat janë simptomat e tjera të koronavirusit?

Një temperaturë e lartë është një simptomë e zakonshme. Kjo do të thotë që ndjeheni nxehtësi në gjoks ose në shpinë, nuk keni nevojë të matni temperaturën tuaj me një termometër.

Një kollë e re, e vazhdueshme, e thatë është gjithashtu një simptomë. Kjo do të thotë të kollitni shumë për më shumë se një orë, ose tre ose më shumë episode të kollitjes në 24 orë. 

By I ZH

Leave a Reply