Këto janë 10 faktet më interesante për ëndërrat:

1.Ju i harroni 90% të ëndërrave tuaja

Brenda 5 minutave të zgjimit gjysma e ëndrrës suaj harrohet. Brenda 10minutave, 90% është zhdukur.

2.    Njerëzit e verbër gjithashtu ëndërrojnë
Njerëzit që u verbëruan pas lindjes mund të shohin imazhe në ëndrrat e tyre. Njerëzit që lindin të verbër nuk shohin ndonjë pamje vizuale, por kanë ëndrra po aq të gjalla që përfshijnë shqisat e tjera të tingullit, erës, prekjes dhe emocionit.
3.     Në ëndrrat tona, ne shohim vetëm fytyra që i dimë tashmë
Mendja jonë nuk po trillon fytyra - në ëndrrat tona, ne shohim fytyra të vërteta të njerëzve të vërtetë që kemi parë gjatë jetës sonë, por mund të mos i njohim ose mbajmë mend. Ne kemi parë të gjithë qindra mijëra fytyra gjatë gjithë jetës sonë, kështu që kemi një furnizim të pafund me karaktere që truri ynë t’i përdorë gjatë ëndrrave tona.
4.    Jo të gjithë ëndërrojnë me ngjyra 
Një 12% e plotë e njerëzve me shikim ëndërrojnë ekskluzivisht në të zezë dhe të bardhë. Numri i mbetur ka ëndrra të plota me ngjyra. Studimet nga 1915 deri në vitet 1950 pohuan se shumica e ëndrrave ishin në të zeza dhe të bardha, por këto rezultate filluan të ndryshojnë në vitet 1960. Sot vetëm 4.4% e ëndrrave të njerëzve nën 25 vjeç janë në të zezë dhe të bardhë. Hulumtimet e fundit kanë sugjeruar që ato rezultate në ndryshim mund të lidhen me kalimin nga filmi bardh e zi dhe TV në media me ngjyra.
  • 5. Emocionet

Emocioni më i zakonshëm që përjetohet në ëndrra është ankthi. Emocionet negative janë më të zakonshme sesa ato positive

6.    Ju mund të keni katër deri në shtatë ëndrra brenda një nate.
Mesatarisht mund të ëndërroni diku nga një ose dy orë çdo natë.
7.    Kafshët gjithashtu ëndërrojnë
Studime janë bërë mbi shumë kafshë të ndryshëm, dhe të gjitha ato tregojnë të njëjtat valë të trurit gjatë gjumit të ëndërruar si te njerëzit. Shikoni një qen duke fjetur diku. Putrat lëvizin sikur po vrapojnë dhe ato bëjnë tinguj të zhurmshëm sikur të kërkojnë diçka në ëndërr.
8.    Burrat dhe gratë ëndërrojnë ndryshe
Burrat kanë tendencë të ëndërrojnë më shumë për burrat e tjerë. Rreth 70% e personazheve në ëndrrën e një burri janë burra të tjerë. Nga ana tjetër, ëndrra e një gruaje përmban pothuajse një numër të barabartë burrash dhe grash. Përveç kësaj, burrat zakonisht kanë më shumë emocione në ëndrrat sesa femrat.
9.    Nëse jeni duke gërhitur, atëherë nuk mund të ëndërroni.
Ky fakt përsëritet në të gjithë Internetin, por unë jam pak i dyshimtë nëse është vërtet i vërtetë pasi nuk kam gjetur ndonjë provë shkencore për ta mbështetur atë.
10.Përfshirja e ëndrrave
Mendja jonë interpreton stimujt e jashtëm që shqisat tona janë bombarduar kur jemi në gjumë dhe i bëjmë ato një pjesë të ëndrrave tona. Kjo do të thotë që ndonjëherë në ëndrrat tona dëgjojmë një tingull nga realiteti dhe e përfshijmë atë në një farë mënyre. Për shembull, ju mund të ëndërroni që jeni në një koncert ndërsa vëllai juaj po luan kitarë gjatë gjumit./BiMedia/

By I ZH

Leave a Reply